söndag 29 april 2012

Skräddaren

Jag har varit på besök hos en skräddare. En skräddare är en person som syr kläder. Jag hade inte tänkt köpa några kläder eftersom min storlek inte finns i affärerna, men som tur var så finns det en person som sa att hon kunde sy lite kläder till mig. Det sa hon fastän jag inte ens hade frågat! Tänk vad snälla människor det finns.

När man går till en skräddare så måste man först ta mått. Det betyder att man mäter hur lång man är, hur långa armar och ben man har och hur långt det är runt magen. Skräddaren använde ett måttband. Med ett måttband är det lättare att mäta något som är runt och mjukt. Först runt magen...


...och sen var det dags att mäta på längden också. Eller rättare sagt hur lång magen var. Från halsen och ner till midjan, för då vet man hur lång en tröja ska vara för att passa mig.


Samtidigt som jag satt där tänkte jag på hur det är med centimeter och meter. Centimeter förkortas cm. Meter förkortas m. Jag vet att en cm är kortare än en m. Jag är inte så lång. Inte mer än ungefär 30 cm om man sträcker ut mig.
Men om man lägger mig och Vincent och en kompis till på rad efter varandra så blir vi
30 + 30 + 30 centimeter långa tillsammans. Hur långt blir det? Och hur många fler cm behövs det för att det ska bli en meter? Snälla hjälp mig att räkna ut det!

Till sist fick jag sitta still medans skräddaren mätte min nya tröja på mig. Det ska bli en björnbrun stickad tröja med honungsbruna knappar på. Det blir fint tycker jag. På bilden kan man också se mina snygga blå byxor. Det finns ett skärp till också minsann.1 kommentar:

  1. Snygga kläder Charlie hoppas dom pasar.

    /Lia

    SvaraRadera