tisdag 3 april 2012

Bollproblem

Idag kom Mats från Iris och Jonas från Täby skoldatatek till skolan med några kartonger. De var fulla med små apparater som heter Alpha Smart Neo. Barnen i klassen ska få låna varsin sån i två månader! Mats verkar vara en snäll man som kommer och lånar ut saker, och dessutom lärde han fröken K hur de ska användas.När Mats och Jonas gick följde jag med i Jonas ryggsäck eftersom jag är lite nyfiken på vad Täby skoldatatek är. Fast imorgon jobbar han på en skola och lär ut svenska som andraspråk, så då ska jag få följa med dit. Jag ska fråga om det finns någon 3:a där som jag kan få hälsa på! På torsdag får jag komma till skoldatateket som ligger i kommunhuset. På bilden som länken leder till är det en staty av en viking som hette Jarlabanke. Han står utanför kommunhuset.

Jag har fått låna en dator hemma hos Jonas för att skriva i bloggen. Jag har inte förstått riktigt var jag är. Det tar ungefär tio minuter att åka hit med buss. När ja tittar ut genom köksfönstret ser jag ett högt hus som har två jättestora bollar på taket. En gul och en röd. Jag undrar hur stora de egentligen är. Hur mycket väger en sån boll? Som tio elefanter kanske? Kan någon hjälpa mig att ta reda på det?Hemma hos Jonas har jag fått en ny kompis som heter Chaim. Jag gillar att få nya kompisar.


6 kommentarer:

 1. Den gula bollen är ca 1 meter i diameter och väger ca 100 kg. För att håll ner vikten så är den ihålig!

  SvaraRadera
 2. Jag vet inte vad en sån boll väger.


  /Lia

  SvaraRadera
 3. Jag tyker också om att få nya kompisar.

  SvaraRadera
 4. Jag gillar också att få nya kommpisar. Jag vet inte vad jag ska tro för jag vet ju inte i fall det är någonting i bollarna eller om det bara är ett lager utan på men kanske 100 kg./Rebecka.A.

  SvaraRadera
 5. är det åkerby vägeb

  SvaraRadera
 6. 200 kg tror jag att båda väger tillsammans.//AE

  SvaraRadera