måndag 28 maj 2012

Idrottsdag

Idag har barnen haft idrottsdag. Jag har varit lite upptagen på annat håll. Det är lite hemligt vad det är, men snart kommer jag nog att skriva om det på bloggen.
Fröken K har berättat för mig vad barnen fick göra. Först skulle de springa 60 meter. Det var alltså 60 meter för människor och inte för nallar. Jag får nog springa lite kortare om jag ska vara med, men jag springer väldigt fort, för att vara en liten nalle. Alla fick pröva att springa två gånger och en del sprang fler gånger än så.
Efter det så var det dags för kast med boll. En del kastade så långt att de nästan träffade både musikläraren Hasse och Ingrid som stod på plan för att mäta kasten. Det var tur att de inte kastade nallar i alla fall.
Sen hann alla barnen med att springa terränglöpning. Det är när man springer ute i naturen kan man säga. Det gick så fort att fröken K var rädd att några skulle ramla i den branta stigen ner för Tippenbacken, men det gick bra för alla.
Alla var så trötta efter det så det blev en liten paus i klassrummet. Då passade många på att äta sin frukt. Då fick de nya krafter och kunde gå ut igen och hoppa längdhopp. Precis som jag fick pröva häromdagen. Man måste först springa fort och så se till att man trampar ifrån på rätt ställe och sen ska man hoppa så långt man bara kan så att man flyger fram så mycket det bara går i en avlång sandlåda.

Till lunch var det fiskpinnar och potatis. Gott tyckte dom flesta.
Och så... var det dags för stafetten. Dom som ville fick springa i stafetten. Det var fem pojkar och fem flickor. Det blir.... tio barn. De sprang fram och tillbaka över fotbollsplan och var tvungna att hålla i en grön pinne samtidigt. Den pinnen kallas för stafettpinne. När nästa skulle springa så skulle barnen lämna över stafettpinnen till nästa som skulle springa. Samtidigt så sprang den andra 3:an, så man kan säga att det nästan var som en tävling. De sprang och sprang. Fram och tillbaka. Barnen som stod runt omkring hejade på. Och vet ni vad? Barnen i 3A sprang fortast. De vann! Jag önskar att jag hade varit där och haft en liten vimpel som det stod 3A på.

Heja 3A!


Här är en bild på mig med en humla på huvudet. Sådana här stora humlor finns inte på riktigt utanför vår skola som tur är. Det här är en filtad humla och den bor i textilsalen.
8 kommentarer:

 1. Hur långt är en nalle meter Charlie?
  /KT

  SvaraRadera
 2. Tur att det inte finns så där stora humlor!
  /A.B.

  SvaraRadera
 3. Å vilken stor humla!


  /Lia

  SvaraRadera
 4. Du är så dukdig på matte Charlie. 5+5=10


  /Lia

  SvaraRadera
 5. Det var roligt på idrotsdagen. Det roligaste var nog att hoppa längd hopp.


  /Lia

  SvaraRadera
 6. Det är roligt att du skriver så mycket på bloggen. Å snart ska vi lämna tillbaka våra neo smartar.

  /Lia

  SvaraRadera
 7. Jag tycker att idrott är roligt men musik är roligare.

  /Lia

  SvaraRadera