onsdag 7 november 2012

Läxa v 45

Den här veckan ska du få en läxa om en byggnad som finns i ett av Sveriges landskap. Byggnaden heter Turning Torso och finns i en stad som heter Malmö i landskapet Skåne. Turning Torso är ett högt torn som man kan kalla för skyskrapa och den är 190 meter hög. Det är Nordens högsta byggnad.
Turning Torso var färdigbyggt år 2005. Byggnaden ska föreställa en människa som vrider sig åt ena hållet. Ordet torso betyder just en kropp eller figur, fast utan armar ben och huvud.

Turning Torso är byggt av nio kuber. Varje kub vrider sig lite, jämfört med kuben innan. Och så fortsätter det hela vägen upp. På det sättet blir hela byggnaden vriden.
Varje kub har fem våningar. Sammanlagt så blir det 54 våningar. Om man åker hiss så tar det 38 sekunder att åka hela vägen upp till våning 54. I de två kuberna längst ner har olika företag sina kontor. Från kub nummer tre och uppåt finns det lägenheter.


Ditt uppdrag den här veckan är att tänka dig att du bor längst upp i Turning Torso. Ta reda på vad du ser där uppifrån när du tittar ut från dina fönster. Beskriv så noga du kan. Du ska inte bara räkna upp vad du ser utan verkligen beskriva det du ser! Jag vill att du skriver minst 20 meningar i programmet Word.
Du kan använda alla kartor som du vill för att lösa den här uppgiften.
Maila in ditt svar till nästa onsdag.

Fler läxor:
Engelska: Chapter 13, läsa och översätta texten, lär dig glosorna
Geografi: Boken om Sverige sidan 42 - 482 kommentarer:

  1. Man förstår mycket om vad som står på charliblogen.

    SvaraRadera
  2. man ser mycket som man ser på bloggen

    SvaraRadera