fredag 10 augusti 2012

Agnes sommar

Hej Charlie!

I BÖRJAN
Efter skolavslutningen så cyklade jag och mamma hem. När vi kom hem så åt vi en tårta med maräng och bär. Då ringde Filippa till mig och frågade om jag ville följa med henne och hennes mamma till gamla stan. Det ville jag. Så kom hennes mamma och hon och så åkte vi till Mörby centrum och till gamla stan. När vi var framme så gick vi runt lite grann. Filippa ville gå in i nästan varenda butik. Vi åt också lunch där. Efter all god mat så gick vi till ett café som heter Under Kastanjen. När vi hade fikat klart så började det regna så vi fick stanna där. När det hade slutat regna så fortsatte vi gå runt. Sen så åkte vi hem. Dagen efter skolavslutningen så var jag på fritids. Det blev inte direkt en lång dag. Jag kom till skolan klockan nio och gick hem när vi hade ätit lunch. På fredagen var jag hemma. Jag hade sovit över hos Filippa för vi skulle till lek&bus. Det var min mamma som skulle skjutsa men Filippa ville inte sova hos mig. På lek&bus fans det en massa olika saker men jag tycker att det roligast när jag och Filippa körde i en trehjuling som lät som en mås. Men det som var roligt var att det satt en massa folk och jobbade i det störande ljudet. Jag var alltså ganska mycket med Filippa. Andra veckan så var jag på fritids varje dag förutom fredagen.

MIDSOMMAR!
Det är fredag och midsommar. Jag är på Lidingö hos mina kusiner. Vi har haft femkamp med en massa roliga lekar som: säckhoppning, kasta stövel, knyta snöre i kläder, äta kex och vissla och gå med en pingisboll på sked. Mitt lag vann!


Efter alla roliga lekar så gick några och badade. Jag var en av de som badade. Fast jag var den enda tjejen som vågade bada men det var ändå tolv grader i havet. När vi kom tillbaka så var maten klar. När alla hade ätit klart så var klockan ganska mycket. Då gick barnen upp och kollade på film och åt godis samtidigt som de vuxna åt middag. Det blev inte någon dans runt midsommarstången.


VÄRLDENS BÄSTA RIDLÄGER!Vecka 26 var jag på ridläger med Linnea och Tova. Jag och Linnea red på en häst som heter Trocke. Fast vi red inte på honom samtidigt utan vi turades om. Trocke är världens snällaste och gulligaste häst.
Tycker inte du att Trocke är söt? ---->
VÄTÖ
Veckan efter ridlägret var jag, min lillebror och min mamma på Vätö. Där badade jag varje dag och hoppade från morfars hopptorn. Det var också roligt att stå och titta igenom gräset.
Jag hann med mycket kul på Vätö… som en båttur i morfars båt,en hel dag på stranden
med strålande sol och varje kväll så la jag och morfar ut nät. På morgonen så hade vi alltid fått abborre. Men en dag så fick vi sexton strömmingar.


När vi kom hem så skulle vi äta bröd. Men brödrosten började brinna och det blev ganska brända bröd. )
<---  Här är min storasysters bröd.


GOTLAND
På Gotland har farmor och farfar landställe. Dom har en ganska stor stuga med pool. Stället som de har stuga på heter Ljugarn och ligger på Gotlands östra sida. Jag badade i poolen varje dag. Jag har också varit på Folhammar och klättrat på alla raukarna.

En dag när det var ganska dåligt väder var jag med min familj på ett ställe som heter Knejpbyn det är som Grönalund fast med Pippi. Där finns det också ett vattenland. Jag åkte go-cart och en vattenrutschbana som heter Shark-river. Det var jättekul. Efter det så var vi på en resturang som heter Leva Kungslador. Vi hade redan varit där en gång på grillkväll men nu var vi där för att äta bulle. Efter några dagar så kom Alva. Vi lekte med hennes lillebror och bakade chokladbollar. Och när vi skulle grilla så började grillen brinna och fönsterrutan sprack. Så då fick vi äta glasmästarlax. Det var ganska mycket som började brinna.


TJÄRNÖ
Nu är sommaren snart slut och jag är på Tjärnö. Jag har lekt med några flickor i huset bredvid, fångat krabbor, varit ute med båten  och varit på en jättestor godisaffär som heter SUPERGOTT. Jag köpte ett kilo godis.   


Nu är sommaren snart slut och jag ser fram emot att få träffa alla kompisar igen.
 
           


6 kommentarer:

 1. Jag tycker också att Trocke är världerns gulligaste och snällaste häst!

  /Lia

  SvaraRadera
 2. Jag tycker också att Trocke är söt/Ella

  SvaraRadera
 3. Åt din syster bröden?//Ellis

  SvaraRadera
 4. Var det roligt i gamla stan med Filippa//Ellis

  SvaraRadera
 5. Var tårtan god?// Ellis

  SvaraRadera
 6. Hej Agnes! Hoppas att din sommar har varit bra. Jag heter Ella och går på Ullvi skola i Leksand. Jag har en fråga till Charlie. Vilken är din favoritfärg?

  SvaraRadera